Livebetting

Idag erbjuder så gott som alla spelbolag med en sportsbook sina spelare möjligheten att livebetta. Livebetting är något som spelarna förväntar sig ska finnas i utbudet hos ett spelbolag idag. Livebetting innebär alltså kortfattat att du som spelare ska ha möjligheten att lägga spel närsomhelst under en match eller ett event som pågår. Spelbolagen lägger idag stort krut på att ha en så modern och innovativ sportsbook som möjligt så att spelarna som är intresserade av livebetting ska få en så bekväm spelupplevelse som möjligt.

Något du kan se under de matcher du kan lägga livebet på är statistik under matchens gång för att det ska bli enklare för dig att lägga vinnande bet. Vissa spelbolag erbjuder även dig som spelare livestream på deras sida, så att du kan följa matcherna samtidigt som du lägger bet.

Livebetta hos något av dessa 3 väletablerade spelbolag!

BONUS
BETYG
Ingen Bonus
18+ | EVENTUELL BONUS GÄLLER ENDAST NYA SPELARE | SPELA ANSVARSFULLT | WWW.STODLINJEN.SE | REGLER & VILLKOR
0% till 100 SEK
18+ | EVENTUELL BONUS GÄLLER ENDAST NYA SPELARE | SPELA ANSVARSFULLT | WWW.STODLINJEN.SE | REGLER & VILLKOR
100% till 100 SEK
18+ | EVENTUELL BONUS GÄLLER ENDAST NYA SPELARE | SPELA ANSVARSFULLT | WWW.STODLINJEN.SE | REGLER & VILLKOR

Varför livebetting?

Livebetting innebär för dig som spelare fler möjligheter till vinster eftersom att du själv kan lägga precis det spelet du har tänkt dig med den enda begränsningen att spelet måste läggas inom ramarna för de marknader som finns. Oftast är inte marknaderna något hinder för det spelet du har tänkt dig eftersom att de flesta spelbolag har ett rikligt utbud med marknader. Livebetting bjuder även in dig som spelare till matchen på ett helt annat sätt än vad betting har gjort tidigare. Du har ett större utrymme att nyttja dina kunskaper. Med livebetting kommer även den stora fördelen att du kan hitta odds som du tycker är satt med fel värde av spelbolaget.

Såhär fungerar livebetting

Du har två alternativ när du livebettar. Du kan antingen betta på singelspel eller kombinera flera bet på olika matcher. Skillnaden är att när du spelar ett kombinationsbet lägger du ihop flera matcher på samma kupong och kommer upp i ett högre odds. Alla dina bet på kupongen multipliceras ihop till en totalsumma. När du lägger singelbet kan du inte få ett högre odds än det du får när du lägger spelet eftersom att du lägger ett ensamt spel. Det är säkrare rent procentuellt att få in ett singelbet eftersom att du endast behöver få in ett spel.

Hittar du ett odds på en händelse i matchen som du på förhand anser ”säker” och motsvarar det oddset du hade tänkt dig kan det vara bra att slå till. Detsamma gäller med kombinationsbet, men är alltid mer riskfyllt eftersom att alla spelen måste gå in.

I vilka sporter finns livebetting?

Fotboll som är världens största sport inom betting är även den största sporten inom livebetting idag. Förutom fotboll finns det en rad andra intressanta matcher att betta på som erbjuder massvis med underhållning. En fördel med livebetting är att du som spelare har kunskap inom sporten innan du börjar betta. Ett bra tips är att läsa våra speltips på sidan för att underlätta för dig själv om du funderar på att lägga bet. Vi har listat några av de populäraste sporterna att livebetta på:

  • E-sport
  • Fotboll
  • Basket
  • Ishockey
  • Tennis
  • Friidrott
  • Golf

Livestreama samtidigt som du bettar

Bästa sättet att livebetta på är om du kan följa matchen samtidigt eftersom att du har full översikt om vad som händer under spelets gång. Hos vissa spelbolag erbjuds du möjligheten att livestreama matchen direkt på deras sida samtidigt som du livebettar. Livestreaming hos bettingsidor kan i vissa fall komma med krav. Oftast handlar det om att du måste ha pengar på ditt spelkonto, eller att du ska ha lagt ett bet på sidan inom en period av 24 timmar.

Flera spelbolag har även en funktion kallad in-play. Det är en text som uppdateras löpande under matchens gång för att ge dig information om allt som händer under matchen, komplett med statistik. Du har då full koll på antal skott, bollinnehav och antal kort mm. All relevant statistik för att underlätta i livebettingen.

Livestream och in-play till din fördel

Livestreaming och in-play finns för att du som spelare ska ha det lättare i din betting(självklart bidrar även livestreaming till ett högre underhållningsvärde). När du följer en match via livestream är det även lättare att uppfatta vad som kommer att hända härnäst eftersom att du ser den potentiella utvecklingen av matchbilden. Märker du att ett lag har ett övertag rent spelarmässigt och kommer i vågor med anfall samtidigt som de spelar ett övertygande försvarsspel kan det vara ett läge att lägga ett spel på att de kommer att göra nästa mål.

Du kanske ser att det andra laget inte har en chans i duellerna och de blir mer och mer frustrerade, då kan det vara läge att spela på att de kommer att dra på sig ett kort. Håll koll på oddsutvecklingen samtidigt som du följer matchen eftersom att du kan upptäcka odds som är väldigt spelvärda. Finns inte möjligheten att streama matchen, så är in-play alltid ett nödvändigt verktyg. De flesta matcherna som spelas live kommer att vara uppdaterade med all nödvändig statistik för att underlätta att göra kloka val när man lägger sina spel.

Tips på marknader att lägga livespel på

Oftast är det så att beroende på matchens popularitet kommer det att finnas fler marknader att livebetta på. Som ett derby mellan Manchester City och Manchester United i Premier League attraherar många tittare eftersom att det är en av årets största matcher som spelas i Premier League, så i regel är det att ju större attraktionskraft ett event har desto fler marknader finns det att spela på. Men de flesta matcher som du kan livebetta på har ett rikt utbud av marknader. Det kan vara så att du har fler möjligheter beroende på vilket event det handlar om. Vi kommer att ta upp några av de populäraste marknaderna för olika sporter:

E-sport livebetting

E-sporten är samlingsnamnet för alla sporter som spelas via konsol eller dator. Inom spel som CS:GO är bland de populäraste marknaderna att spela på vilket lag eller individuell spelare som får flest kills, vilket lag som kommer att vinna kartan och även lite olika handikapspel. Ett hett tips är att följa matcherna via Youtube eller Twitch när man lägger sina spel. Det är gratis och du kan hitta massor av matcher där.

Fotboll livebetting

Världens största sport inom betting är fotboll. Några populära marknader att spela på är näste målskytt i matchen, nästa lag att dra på sig ett gult kort och lägga ett spel vid en straffsituation. Finns massor av möjligheter till bra odds när man livebettar på fotboll.

Tennis livebetting

Extremt underhållande sport som passar riktigt bra för livebetting. Det är extra roligt att spela på utkomsten av ett set, vilken spelare som vinner det, även betta på om nästa serve kommer att sitta och beroende på matchbilden, betta på vinnaren av matchen.

Det är bara ett axplock av alla marknader som finns i några av de populäraste sporterna inom livebetting. Du kommer säkerligen att hitta din favoritmarknad att spela på inom sinom tid, men du kan alltid använda ovanstående som tips när du själv ska livebetta.

Cash Out – nödvändig funktion när man livebettar?

Vissa spelbolag ger sina spelare chansen att göra en Cash Out. Det innebär att du kan stänga ditt spel innan matchen har spelats klart. Du har alltså chansen att avsluta spelet och kamma hem vinsten innan matchen är avslutad. Riktigt välkommet att använda om du har fått in ditt spel, men du märker att det är på väg att vända genom att motståndarlaget har ett övertag och det ser ut som att ditt spel kommer att spricka om de gör ett mål. Då kan du plocka ut din vinst innan det värsta tänkbara scenariot inträffar med en Cash Out.

Beroende på hur nära slutsignalen matchen är och chansen att ditt spel går in gör spelbolagen en värdering av hur mycket du kommer att få betalt om du väljer att göra en Cash Out.

De främsta spelbolagen inom livebetting

Här nedan har vi listat några av favoriterna som erbjuder livebetting:

Unibet

Förutom att Unibet har ett digert utbud av marknader att erbjuda sina spelare inom livebetting har de även rättigheterna till en rad event att livestreama på sidan. Unibet är ett svenskt spelbolag och räknas som en av jättarna på den svenska spelmarknaden. De erbjuder en livebetting som är väldigt simpel att hitta och som är väldigt lätt att navigera i. Ett bra val för alla som gillar att livebetta.

Bethard

Har ett fint utbud inom de största sporterna, men sticker ut lite extra i sin satsning på tennis. Gillar du tennis är Bethard spelbolaget man ska vända sig till. Framförallt är det liveoddsen i tennis som är riktigt höga på ett stort antal marknader. Bethards fotbollssatsning är även den värd att kolla in lite extra.

NordicBet

Är det ishockey du gillar att livebetta på så är NordicBet det främsta valet. Med ett bra utbud och höga liveodds är det inget spelbolag som kommer upp i samma nivå. Förutom att de oftast ligger högst i att erbjuda odds i ishockey ligger de även högt inom en rad andra sporter. De sponsrar även den svenska hockeyligan SHL.

Betting24.nu vi använder oss av cookies för att förbättre användarupplevelsen. Läs mer här.