Vad behöver du veta inför veckans stryktips

Stryktipset är en riktig klassiker här i Sverige. Vi ska i denna artikel ta oss en titt på vad det är för något, hur du spelar på Stryktipset samt några tips och tricks.

Vad är Stryktipset?

Stryktipset är en typ av spel som har funnits på den svenska marknaden ändå sedan 1934. Spelet ges ut av det statliga spelbolaget Svenska Spel. Närmare bestämt är det en typ av sportsbetting som går ut på att du ska gissa rätt utkomst i 13 olika fotbollsmatcher. Det handlar om matcher från det engelska- och det svenska ligasystemet. Du måste inte alltid få samtliga 13 matcher rätt för att vinna. Det är dock förstås det som resulterar i de allra största vinsterna. För att få till en viss vinst kan det vissa omgångar hur som helst räcka med att få 10 rätt för att vinna en viss summa. Detta är något som varierar från omgång till omgång. 

Hur spelar man på Stryktipset?

Stryktipset är ett spel som använder sig av det så kallade 1×2-systemet. Det fungerar som så att du för var och en av de 13 matcherna på spelkupongen kan kryssa i antingen 1, x eller 2. Kryssar du i 1 betyder det att du tror på vinst för hemmalaget i den aktuella matchen. X innebär att du istället tror att matchen kommer att sluta oavgjort medan 2 betyder vinst för bortalaget. Väljer du att endast kryssa i ett alternativ för varje rad så kostar det 1 kr per rad. Spelar du på samtliga 13 rader blir det då alltså 13 kr. 

Spelar du Styktipset på det traditionella sättet måste du minst spela på 2 rader medan det vid spel online går att lämna in endast en rad. Spel på det traditionella sättet innebär att du beger dig till ett spelombud för att lämna in kupongen. Väljer du att istället spela online räcker det med att du besöker Svenska Spels hemsida för att göra det.

Du måste dock inte nödvändigtvis enbart kryssa i ett alternativ per rad. Stryktipset erbjuder nämligen även något kallat halvgarderingar samt helgarderingar. Halvgarderingar innebär att du får kryssa i två alternativ på den eller de rader du väljer att spela på. Helgarderingar innebär att du istället får fylla i samtliga tre alternativ på den aktuella raden. Använder du dig av en helgardering är du alltså garanterad vinst på den aktuella raden. Självklart kostar det dock mer att inkludera halv- och/eller helgarderingar i sitt spel eftersom det ökar vinstchanserna stort. Det kan dock vara värt att göra det på matcher som du har svårt att gissa utkomsten i.

Oavsett om du väljer att spela via nätet eller på det traditionella sättet har Stryktipset spelstopp på lördagar kl 15:55. Majoriteten av matcherna kommer sedan att äga rum senare på lördagen, men vissa kan även komma att spelas på söndagen.

Tips och tricks för att vinna på Stryktipset

Något som många spelare använder sig av för att öka sina chanser till vinst är så kallade systemspel. Det är något krångligt att beskriva exakt hur dessa går till. Dock används de av spelare som vill kunna lämna in många kuponger utan att behöva sitta och fylla i flera hundra enkelrader. Det finns dessutom flera olika typer av system som fungerar på olika sätt. Ett av de populäraste systemen är det så kallade M-systemet. Det innebär att du fyller din kupong med en blandning av spikar, halvgarderingar och helgarderingar. Andra populära system inkluderar R-systemet och U-systemet. Båda dessa system handlar om att du spelar på ett mindre antal rader än vad som är fallet när du använder dig av M-systemet.

Självklart hjälper det också att vara så insatt som möjligt i fotboll för att lyckas på Stryktipset. Ju mer du kan om de aktuella lagen, deras form och deras spelare desto större blir chansen att du ska lyckas pricka in en vinnande kupong. Är du redo att lägga ner en hel del tid på ditt spelande råder vi dig därför till att lägga ner så mycket som möjligt på att studera de lag som ingår i kupongen. Detta kan t.ex. handla om att ta dig en titt på hur tidigare möten mellan de båda lagen har slutat, hur lagens form ser ut, vilka spelare deras trupper innehåller, och så vidare. Detta garanterar förstås inte att du kommer att få till en vinst. Det ökar dock dina chanser.

Apropå garanterade vinster så gäller för övrigt samma princip gällande detta för Stryktipset som för övriga typer av spel. Med andra ord finns det inga strategier eller spelsätt som garanterar dig vinst. Stöter du på någon som hävdar att de har kommit på ett sådant sätt är det därför inget annat än rent lurendrejeri och lögn. Håll dig därför på din vakt när det gäller detta så att du inte riskerar att bli lurad. Spela helt enkelt på några av de vanliga sätten så hoppas vi att du ska kunna uppnå en stor vinst! Lycka till!

Betting24.nu vi använder oss av cookies för att förbättre användarupplevelsen. Läs mer här.